Om


Om

Vi lever i en tid där vi som människor försöker eftersträva odödlighet och självförverkligande. Vi ska vara vältränade, äta rätt, prestera och gå en lysande karriär till mötes. 

Det görs forskning inom alla områden som berör vår mentala och fysiska hälsa. Den senaste forskningen för oss in i en karusell av råd och rön om hur vi ska förverkliga vår odödlighet, det som var bäst för oss förra året är passé idag.

 

Men trots att vi hela tiden utvecklar och utmanar oss till att må bättre som människor står många tankesätt och metoder för hästskötsel kvar i tusenåriga metoder, som vissa t.o.m. vill påstå är naturliga. Här snurrar karusellen inte lika fort och det finns ingen nykter förhållningspunkt till vad vi utsätter våra hästar för.

Sanningen är att vi har slutat lyssna på både oss själva och våra hästar. Vi har dock ett val, det har inte hästarna! De får leva där vi ställer eller hängnar in dem. De får finna sig, det får även deras kroppar. Så länge dessa fantastiska varelser inte protesterar kan det ju inte vara något fel i hur de sköts och hanteras, eller?


Jag älskar mitt liv med mina hästar. Som alla hästägare har jag gjort ett val att med allt det roliga och spännande det innebär att leva med dem även ansvara för deras skötsel och välbefinnande. Vi kämpar alla med att finna det mest effektiva flugmedlet, hålla vattnet frostfritt på vintern, veterinärsamtal och sitta uppe sena kvällar och googla varför just min häst är lös i magen, kan det vara tänderna? höet? funkar det med jäst och Proviva? Vi sitter alla i samma karusell.



Vården av hovarna är en viktig och definitivt kostsam del av skötseln. Teorier och ”sanningar” om hoven finns det många som säger sig sitta på. Min övertygelse om att det definitivt är fel att spika på metall som sedan ska bära hundratals kilo och samtidigt bidra till god hov och hästhälsa har gjort att sökandet efter en hållbar lösning blivit mitt största intresse.


Att det finns hästar som inte är friska nog eller där de hålls i en miljö som gör att de behöver skydd för hoven är en verklighet, det finns dock många alternativ till den uråldriga järnskon. Tyvärr är järnskon absolut vanligast och många inser inte hur mycket den begränsar och förstör hovens funktion och anatomi.


Efter att ha verkat mina och andras hästar, följt och läst allt som rör hoven tyckte jag det var dags att gå en utbildning som hade samma övertygelse om att en hållbar skofri hov inte är en teori utan en verklighet. Även att få chansen att vara med och hjälpa de hästägare som söker ett alternativ till järnskon med en fungerande och hållbar hov som resultat. Därför har jag genom SANHCP utbildat mig til hovformsspecialist.


Jag tar löpande emot nya kunder för hovvård, jag har F-skatt och är ansvarsförsäkrad.


Fridens lilja,

Mikael Levin, Naturligt Perspektiv Häst & Hov